Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 5 Mai 2013 | 7486 vizualizari

 

O prajitura cu multa ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se 'asorteaza' perfect cu Sarbatorile de primavara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 7 linguri zahar
  • 220 gr ciocolata neagra (40 - 55% cacao)
  • Ornat:
  • 3 linguri nuca de cocos
  • o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata:

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.


Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.


In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.


Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.


Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.


Punem crema peste blat si nivelam.


Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.


Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi colorant, puteti lasa nuca de cocos alba

2

Cantitatea de nuca de cocos din blat puteti sa o mariti reducand din cantitatea de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 19:51

o bunatate

mihaelar63 1

03.12.2013, 12:30

Ce buna Eu as asorta-o si cu sarbatorile de iarna )

monik80 1

19.03.2015, 15:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Brioche cu crema de patiserie
  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers