Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 5 Mai 2013 | 6250 vizualizari

 

O prajitura cu multa ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se 'asorteaza' perfect cu Sarbatorile de primavara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr faina
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 7 linguri zahar
  • 220 gr ciocolata neagra (40 - 55% cacao)
  • Ornat:
  • 3 linguri nuca de cocos
  • o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata:

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.

Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.

In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.

Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.

Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.

Punem crema peste blat si nivelam.

Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.

Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.    

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi colorant, puteti lasa nuca de cocos alba

2

Cantitatea de nuca de cocos din blat puteti sa o mariti reducand din cantitatea de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 19:51

o bunatate

mihaelar63 1

03.12.2013, 12:30

Ce buna Eu as asorta-o si cu sarbatorile de iarna )

monik80 1

19.03.2015, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!