Tarta cu mere, stafide si cocos

de Corinuta in Prajituri, 19 Sep 2010 | 3973 vizualizari

 

O prajitura care se prepara rapid, este gustoasa si iti umple casa de parfumul merelor coapte.

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • 2 oua

Ptr umplutura:

  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 50 g zahar
  • 50 g stafide
  • 50 g nuca de cocos
  • unt ptr uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere, stafide si cocos:

Se pun la fiert intr-o cratita 3 cani de apa cu zeama stoarsa de la lamaie si 50 g zahar. Se spala merele, se curata, se taie in patru si se scot samburii. Cand siropul fierbe se pun merele si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca. In acelasi sirop se pun stafidele sa se inmoaie, apoi se scot la scurs intr-o strecuratoare.


Se taie untul inmuiat in bucati mici si se bate spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se continua baterea. Albusurile se bat separat, apoi se adauga in compozitie. La sfarsit se pune faina, amestecand usor.


Tava de copt se unge cu unt, apoi se pune compozitia in forma. Se feliaza bucatile de mere si se aseaza pe aluat, iar deasupra se presara stafidele si nuca de cocos.


Se pune tarta in cuptorul incins si se coace timp de 40 de minute la foc mic. Cand e gata se scoate si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere, stafide si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

nadina73 1

19.09.2010, 22:06

parca i si simit gustu

Corinuta 1

19.09.2010, 22:56

Vai cum se topeste prajitura asta..............si dispare repede Nadina

Gouda 1

24.09.2010, 21:51

5 furculite si mz favourite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada