Prajitura cu nuca si cafea

de reisnaor_2006 in Prajituri, 10 Iul 2015 | 2405 vizualizari

 

Prajitura cu nuca si cafea este un desert aromat, pe care il poti pregati in zilele de weekend sau ori de cate ori vrei sa-ti impresionezi invitatii.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g faina
  • Crema:
  • 1/2 pachet unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite ness
  • 1 galbenus
  • 50 g nuca macinata
  • Decor:
  • 50 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si cafea:

       Pregateste mai intai blatul. Mixeaza ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa, adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si miezul de nuca. Pune aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa totul la 180 de grade, circa 20 de minute.

       Intre timp, pregateste creme de cafea. Amesteca untul cu zaharul pudra, adauga ness-ul si galbenusul, iar la final, adauga nuca.

       Pregateste glazura. Topeste ciocolata si frisca la bain-marie, astfel incat sa obtii o glazura fina.
       Intinde aceasta crema peste blatul racit si acopera totul cu glazura de ciocolata.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Dupa preferinta, poti decora aceasta prajitura cu miez de nuca, fulgi de ciocolata.

2

Poti pregati aceasta prajitura intr-o forma rotunda, sub forma de tort.

3

Crema se poate dubla daca dublam cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.07.2015, 20:43

Ador combinatia de nuca cu cafea!

mihaelar63 1

11.07.2015, 01:49

BUUUNNN!!!!

dantes 1

12.07.2015, 10:44

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte