Prajitura cu nuca si ciocolata

de ionix in Prajituri, 29 Sep 2010 | 3812 vizualizari

 

Nu mai am... l-am facut acum vreo doua luni :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 3 linguri cu smantana
  • 10 linguri zahar
  • 2 -3 linguri cu nuca macinata bine
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • circa 10-11 linguri cu faina
  • bulinute de ciocolata
  • o lingura cu unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Ouale trebuie sa fie la temperature camerei. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se albesc. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu smantana si nuca. Adaugam albusurile peste galbenusuri, amestecand de jos in sus. Faina o amestecam cu praful de copt. Peste compozitia din oua, turnam faina usor. Continuam sa amestecam de jos in sus. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului ca pentru chec.


Ungem tava cu unt si turnam compozitia. Deasupra punem bulinute de ciocolata si dam la cuptor, preincalzit, la foc mediu. Cand aproape gata, mai punem cateva bulinute de ciocolata si dam din nou la foc. Se face testul cu scobitoare si apoi se scoate din cuptor.


Se lasa sa se raceasca si apoi se taie.


Pofta buna!





 

TIPS-URI

1

Eu am folosit forma de guguluf…

2

atentie!! cantitatea de faina poate sa difere in functie de cum este absorbita de restul ingredientelor...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

nadina73 1

02.10.2010, 02:35

macar nu mai zi taci ,ca nu se vede sa fie mucegaitam furat o feliuta si fug dar las 5f

lilik 1

02.10.2010, 20:33

mai cred k tebuia sa fie tare bun

ionix 1

02.10.2010, 20:52

@Nadina... n-o sa mai zic... dupa aia zice lumea ca nu-s gospodina mersic

@Lilik... a fost... mersic pt furci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură rapidă cu albușuri, cacao și banane