Desert prajitura rasturnata cu visine

de oanapl in Prajituri, 29 Mai 2017 | 775 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pentru visine
  • 150 g zahar pentru pandispan
  • 200 g faina
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 1 pachetel de zahar bourbon
  • esenta de lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu visine:

Am folosit o tava cu dimensiunile 35/25 cm.

Speli visinele si le scoti samburii. Incingi cuptorul la 180 grade C.

Presari 100 g zahar in tava, apoi adaugi visinele si 100 de grame de unt.

Acoperi tava si o dai la cuptor pentru 10-15 minute. Sucul de la visine, impreuna cu zaharul si cu untul topit formeaza un sirop. Lasi putin sa se racoreasca visinele.

Intre timp, pregatesti compozitia pentru blat. Separi ouale. Albusurile le bati bine de tot cu putina sare, 2-3 stopi de zeama de lamaie, 150 g de zahar si un pachetel de zahar bourbon.

Amesteci galbenusurile. Adaugi pe rand, cele 4 linguri de ulei de masline si esenta (sau coaja) de lamaie.

Adaugi galbenusurile peste albusuri si amesteci cu miscari usoare, de sus in jos.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugi faina cernuta si praful de copt. Nu amestecati excesiv.

Compozitia obtinuta o torni in tava peste fructe si peste sirop. Nivelezi cu ajutorul unei spatule.

Dai tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Daca iese curata, prajitura este gata.

O lasi 2-3 minute, apoi o rastorni rapid. Pui un platou sau alta tava peste tava de copt si cu o miscare scurta si rapida, rastorni prajitura.

O tai dupa ce se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

30.05.2017, 18:07

Ce bunăăăă!

Rocsi 1

30.05.2017, 20:23

Imi place foarte, foarte mult!

noiinbucatarie 1

14.06.2017, 11:21

Ar merge o portie acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc Fanta