Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
multumesc Gaby_d pentru reteta >:D< .
recomand aceasta prajitura.nu ai cum sa nu te indragostesti de ea ;)
am vazut varianta cu prajitura glazurata fara a fi taiata intai insa varianta lu Gaby de a glazura fiecare bucata in parte mi s-a parut mai de efect ;)
BLAT : separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema si se omogenizeaza.
punem compozitia intr-o tava (20/25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil ,foc mediu pentru 25 minute.
CREMA : punem toate ingredientele intr-un bol si mixam bine,mai intai la viteza mica apoi la viteza mai mare .trebuie sa devina o crema legata bine.
GLAZURA: topim ingredientele la foc mic.
pe blatul rece se intinde uniform crema intr-un strat gros si se niveleaza.se da la frigider.
se scoate tava,portionam prajitura si glazuram fiecare prajitura in parte.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult