Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )

de - Andreea - in Prajituri, 7 Ian 2013 | 12201 vizualizari

 

multumesc Gaby_d pentru reteta >:D< .

recomand aceasta prajitura.nu ai cum sa nu te indragostesti de ea ;)

am vazut varianta cu prajitura glazurata fara a fi taiata intai insa varianta lu Gaby de a glazura fiecare bucata in parte mi s-a parut mai de efect ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de ciocolata
  • pentru crema:
  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata vrac
  • 40 gr frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem (reteta nr 100 !!! ):

BLAT :  separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema si se omogenizeaza.

punem compozitia intr-o tava (20/25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins in prealabil ,foc mediu pentru 25 minute.

CREMA : punem toate ingredientele intr-un bol si mixam bine,mai intai la viteza mica apoi la viteza mai mare .trebuie sa devina o crema legata bine.

GLAZURA: topim ingredientele la foc mic.

pe blatul rece se intinde uniform crema intr-un strat gros si se niveleaza.se da la frigider.

se scoate tava,portionam prajitura si glazuram fiecare prajitura in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
O noapte la Venetia