Briose cu crema de ciocolata alba

de ionela84 in Prajituri, 10 Iul 2014 | 3347 vizualizari

 

Scuzati absenta dragi bucatarasi>:D< am adus prajituri ca sa ma revansez :D

 

INGREDIENTE

Pentru briose:

  • 6oua
  • 200 g zahar
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200 g iaurt
  • 150 ml ulei
  • 2lg cacao
  • 250 g faina
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt

Pt crema de ciocolata

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba

Pt decor:

  • 100 g ciocolata neagra
  • capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de ciocolata alba:

Mixam ouale cu zaharul pana se albesc,adaugam iaurtul si mixam bine,apoi uleiul si ciocolata topitaamestecand bine .

Punem faina  si cacaoa in ploaie ,praful de copt si amestecam bine,la final adaugam esenta de rom.

Pregatim formele de briose,le umplem pe 3 sferturi si le dam la cuptorul preincalzit pt aprox 20 min,sau pentru siguranta pana trec testul cu scobitoarea :))

Pentru crema de ciocolata alba:

Punem frisca lichida intr-un vas la foc mic,cand s-a incalzit adaugam ciocolata alba si amestecam pana se topeste( Atentie! Frisca nu trebuie sa fiarba) lasam la rece pentru cateva ore si apoi mixam pana se intareste

Ornam  briosele cu crema de ciocolata si le decoram cu capsuni si ciocolata neagra!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine