Prajitura cu nuca si ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 27 Iun 2014 | 17056 vizualizari

 

Am facut inca o prajitura simpla la Multicooker cu nuci, ciocolata si rom. De fapt e un fel de chec doar ca in forma rotunda. O bunatate, asa au zis si colegii mei de lucru :) care au servit cate o felie, bineinteles alaturi de cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • doua maini de nuci ( nu le-am cantarit)
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • un varf de sare
  • Glazura
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • o mana de nuci taiate
  • Pentru uns tava un pic de unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Mixam ouale intregi, in care presaram un varf de cutit de sare, cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul.

Turnam treptat uleiul si laptele mixand dupa fiecare. 

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. 

Adaugam esenta de rom si nuca taiata bucatele si amestecam din nou cu spatula.

Turnam compozitia in vasul de la Multicooker uns cu putin unt.

Inchidem capacul si setam aparatul pe functia "bake" , alegem temperatura la 150 de grade si timpul de coacere 45 de minute.

Cand s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lasam blatul inca 10 minute fara sa oprim aparatul. 

Scoatem prajitura pe un platou si bineinteles oprim si aparatul si il scoatem de priza. 

Glazura:

- topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi

Intindem glazura peste prajitura si presaram deasupra nuci taiate.

Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

Nuca se poate praji putin

2

Daca folositi ciocolata neagra pt glazura puteti pune un pic mai mult zahar in compozitia blatului

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere si gris cu Philips Multicooker