Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 10 Feb 2016 | 12204 vizualizari

 

O combinatie de nuca si ciocolata, ce ne place tare mult. 

 

INGREDIENTE

Pt. blatul galben:

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg de faina
  • 2 lg ulei

Pt. blatul cu nuca:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 2 lg faina
  • 200 g nuca
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.crema:

  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg faina
  • 200 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt
  • 3 lg nuca de cocos
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata:

Blatul galben: Se separa ouale. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana se obtine o spuma tare si lucioasa. Se incorporeaza cate un galbenus, uleiul, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pt. cca 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit.

Blatul cu nuca: Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si nuca prajita si macinata grosier. Se omogenizeaza si se toarna in aceeasi tava in care s-a copt primul blat, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pt. cca 35-40 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in tava.  

Crema: Galbenusurile impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si faina se amesteca bine. Se toarna laptele cate putin si se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza. Se pune pe foc mic si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu in crema pentru a nu face cocoloase. Cand s-a obtinut consistenta dorita, se ia de pe foc, se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca energic pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. La final se adauga si untul si se amesteca din nou pana se omogenizeaza toata crema. Se lasa sa se raceasca bine. Pe un platou se aseaza blatul galben. Se unge cu jumatate din cantitatea de crema iar deasupra se aseaza cu grija blatul cu nuca. Se unge cu restul de crema, se presara deasupra nuca de cocos si se da la rece pt cel putin o ora.  Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate lasa crema fara ciocolata, eventual se mai adauga zahar vanilat pentru o aroma mai puternica.

2

Se poate presara deasupra si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

11.02.2016, 08:49

Vă mulțumesc!

Aletta 1

11.02.2016, 12:48

yammyyy, ce bun!!

mihaelar63 1

16.02.2016, 14:58

Imi ploua in gura )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata