Prajitura cu nuca si crema de ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 7 Feb 2016 | 2521 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri apa minerala
  • 100 gr. nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  • 5 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr. frisca Hulala

Decor:

  • 50 gr. ciocolata alba
  • 50 gr. ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de ciocolata:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu praful de sare.


Mixam galbenusurile cu zaharul tos, esenta de rom si praful de copt pana isi dubleaza volumul.


Adaugam apa minerala in fir subtire, apoi incorporam pudra de cacao, nuca macinata, spuma de albusuri si faina,cu grija,sa nu iasa aerul din albusurile batute.


Tapetam forma rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam blatul la copt cca 35 minute pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem blatul la racit pe un gratar si ne ocupam de crema.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baie de apa pana obtinem o crema ferma pe care o dam apoideoparte si o amestecam cu pudra de cacao si esenta de rom. Lasam la racit complet.


Frisca se mixeaza pana devine ferma, apoi adaugam crema fiarta in frisca, lingura cu lingura pana la incoprorarea completa. Dupa fiecare lingura mixam inainte de a o adauga pe urmatoarea...


Crema astfel obtinuta se repartizeaza peste blatul cu nuca.


Deasupra radem ciocolata alba si neagra.


Dam la rece cel putin 1 ora inainte de servire.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

08.02.2016, 09:31

elucubratiiculinare 1

08.02.2016, 18:38

mirela0911 1

10.02.2016, 19:17

Foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata