Prajitura cu nuca si crema de lapte

de Dea_Dea in Prajituri, 11 Sep 2013 | 11455 vizualizari

 

Tinand cont ca sotului ii place nuca , am facut aceasta prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • SIROP
  • 150 ml apa
  • o lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR
  • Ciocolata rasa.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de lapte:

Blat:


Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Apoi se pune nuca, se omogenizeaza, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40-45 minute. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.


Crema:


150 ml lapte se pun pe foc cu zaharul. 50 ml lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingrosa. Se lasa la racit. Se bate frisca si se incorporeaza in crema rece.


Sirop:


Apa cu zaharul se pun pe foc, pana se dizolva zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


Asamblare


Blatul se taie in doua.Se pune o parte de blat pe platou si se insiropeaza, apoi se pune jumatate de crema, cealalta parte de blat insiropata si iarasi crema. Deasupra se rade ciocolata.

 

TIPS-URI

1

In crema se poate pune esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MonaMimi 1

11.09.2013, 14:52

Teo 1

14.09.2013, 21:48

Imi place!

Georghiouadriana23 1

25.04.2014, 01:51

am facut si eu si a iesit :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lamaie