Prajitura cu nuca si crema de vanilie

de La Ancuta in Prajituri, 30 Ian 2014 | 33457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 100 g zahar
  • 130 g nuca macinata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 6 glabenusuri
  • 150 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 200 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema de vanilie:

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc si devin cremoase.


Separat amestecam praful de budinca cu amidonul si turnam usor laptele rece peste ele. Amestecam pana cand se dizolva apoi le adaugam peste galbenusuri. Punem amestecul la fiert pe baie de aburi si fierbem pana cand incepe sa se ingroase. Dam apoi deoparte, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet.


Intr-un vas mixam untul moale pana cand devine spumos apoi adaugam cate o lingura din budinca racita.


Mixam pana cand incorporam toata budinca, iar crema devine fina.


Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste.

Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam peste spuma amestecand usor, cu miscari de jos in sus. La final adaugam extractul de vanilie si amestecam usor.


Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (30x34 cm), tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit pana cand se rumeneste usor la suprafata.


Scoatem din tava si lasam sa se raceasca complet inainte de a scoate hartia de copt.


Blatul racit il taiem pe lungime in trei fasii egale. Pe un platou punem o fasie de blat peste care intindem uniform jumatate din cantitatea de crema. Acoperim cu cel de-al doilea blat si intindem restul de crema.


Deasupra punem ultima fasie de blat si presam usor cu mana.


Pentru ornat am folosit ciocolata topita impreuna cu 3-4 linguri de lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

pity19 1

05.02.2014, 19:57

gabrielagabi 1

05.02.2014, 20:07

OOO, ce bun !

Giana 1

24.06.2014, 16:40

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca caramelizata