Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

de gaby_duceag in Dulciuri, 17 Noi 2014 | 10135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat cu nuca
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema de vanilie
  • un galbenus
  • 20 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr frisca lichida indulcita )daca alegeti frisca neindulcita mai adaugati putin zahar pe langa cele 2 linguri)
  • un plic zahar vanilat
  • Crema de cafea
  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 70 ml cafea concentrata (preparata)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, vanilie si cafea:

Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.

Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile usor batute  si nuca macinata.

Omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus.

Tapeteaza o tava de 18/22 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana ce blatul e auriu si trece testul cu scobitoarea(25-30min).

Lasa la racit si pregateste crema de vanilie.

Galbenusul de ou amesteca-l cu laptele si zaharul intr-un ibric. Pune amestecul la foc mic si amesteca pana da in clocot si s-a ingrosat. Raceste si adauga zaharul vanilat.

Cand e complet rece pune peste mascarpone si mixeaza la cea mai mica treapta a mixerului, doar pana la omogenizare.

Mixeaza frisca indulcita, adauga mascarpone si mai mixeaza inca putin, pana la omogenizare. Daca mixezi mult risti sa tai amestecul.

Pregateste crema de cafea.

Mixeaza spuma untul impreuna cu 2 linguri zahar.

Galbenusurile impreuna cu restul de zahar si cafeaua pune-le pe foc, la foc mic, si amesteca-le pana ce compozitia devine ca o budinca.

Raceste-o si adaug-o lingura cu lingura peste unt, mixand la cea mai mica treapta de viteza.

Blatul racit taie-l in doua pe orizontala.

Aseaza primul blat, intinde crema de vanilie, aseaza al doilea blat, intinde crema de cafea.

Niveleaza cu un cutit si presara nuca macinata.

Nota. Daca preferi prajiturile insiropate, desi NU ESTE CAZUL, insiropeaza feliile de blat cu un sirop facut din apa calduta indulcita cu o lingurita de miere. Blatul fiind pufos si insiropat va trebui sa servesti prajitura taiata cuburi mai maricele, in farfuriute individuale.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu nuca, vanilie si cafea-0
Prajitura cu nuca, vanilie si cafea-1
Prajitura cu nuca, vanilie si cafea-2

COMENTARII (27)

mirela0911

mirela0911 1

21.11.2014, 11:06

Ce-mi place combinatia!

marcela1979

marcela1979 1

12.12.2014, 18:30

anca_rm

anca_rm 1

19.12.2014, 13:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!