Prajitura cu nuca,ness si gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 25 Sep 2015 | 9684 vizualizari

 

Combinatii combinatorii,gusturi nediscutate....sau discutate ca oricum nu poti sa faci nimic in gustul omului.....

 

INGREDIENTE

  • Blat 2 buc ( cantitatile pentru un blat)
  • 3 oua
  • 1 albus de ou
  • 4 linguri zahar
  • 120 g nuca prajita si taiata grisier
  • 3 linguri de faina
  • Crema 1
  • 320 g gem de caise
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema 2
  • 250 g unt Pilos 82 % grasime
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 200 g nuca prajita si taiata grosier
  • Glazura
  • ciocolata topita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,ness si gem de caise:

Daca suntem harnici si plini de elan,prajim si taiem nuca cu o zi inainte, asa mai reducem din timpul de preparare.


Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam pana acesta se topeste,apoi adaugam nuca si faina,omogenizam si la final incorporam albusurile, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in sus.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 33/23 cm,intindem compozitia in tava,uniformizam si apoi dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu al doilea blat. Cat timp se racesc blaturile facem cremele.


Crema 1: Mixam bine frisca lichida,apoi adaugam gemul si omogenizam.


Crema 2: Untul la temperatura camerei,impreuna cu galbenusurile si zaharul le amestecam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam nessul si nuca taiata grosier.


Asamblare: Asezam pe un platou primul blat,intindem crema 1 si o uniformizam, apoi asezam blatul 2,peste care intindem crema 2, uniformizam.portionam prajitura cu grija, pentru ca avem nuca grosiera si-n blat si-n crema,eu am folosit un cutit zimtat. Dupa ce am portionat decoram cu ciocolata topita.Si cam asta a fost toata filozofia, care incepuse cu o mare lene....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,ness si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.09.2015, 22:38

Mie imi place combinatia asta combinatoare! E tare buna!

Lina24 1

28.12.2015, 08:41

foarte buna

noiinbucatarie 1

10.03.2016, 00:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath