Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri nuci macinate
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml cafea concentrata
  • 250 g unt 82%grasime la temperatura camerei
  • gem de merisoare (sau alt gem pe care il preferati)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea:

Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si nucile. Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.

Intre timp preparam crema. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un castron. Le amestecam bine pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam cafeaua calduta in fir subtire, amestecand continuu. Punem castronul cu fundul pe o craticioara cu apa care fierbe si amestecam pana crema se ingroase. Dam crema jos si amestecam din cand in cand pana crema se raceste. Mixam untul si adaugam cate o lingura din crema racita.

Punem blatul pe un tocator, ungem blatul cu gemul de merisoare, apoi intindem crema.Dam prajitura la rece pentru cateva ore.

Portionam prajitura in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (12)

mirela0911 1

23.06.2015, 13:53

Hmmmm cat de buna poate fi!

Rocsi 1

23.06.2015, 19:59

Ce prajiturele delicioase!

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!