Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 2832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri nuci macinate
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml cafea concentrata
  • 250 g unt 82%grasime la temperatura camerei
  • gem de merisoare (sau alt gem pe care il preferati)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea:

Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si nucile. Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.

Intre timp preparam crema. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un castron. Le amestecam bine pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam cafeaua calduta in fir subtire, amestecand continuu. Punem castronul cu fundul pe o craticioara cu apa care fierbe si amestecam pana crema se ingroase. Dam crema jos si amestecam din cand in cand pana crema se raceste. Mixam untul si adaugam cate o lingura din crema racita.

Punem blatul pe un tocator, ungem blatul cu gemul de merisoare, apoi intindem crema.Dam prajitura la rece pentru cateva ore.

Portionam prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

23.06.2015, 19:59

Ce prajiturele delicioase!

- Andreea - 1

27.06.2015, 11:03

Valclaudia 1

25.07.2018, 22:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov