Tort cu caise si mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Iun 2013 | 3487 vizualizari

 

Eu am vrut sa fie prajitura dar nu stiu cum se face ca nimeresc forma de tort..E clar ca-mi plac formele mai rotunjoare nu colturoase.....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 500 g caise coapte

Crema

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 100 ml smantana foarte groasa
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat burbon
  • 1 plic zahar vanila
  • 15 g gelatina
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 150 g zahar farin
  • sirop de cirese amare

Glazura

  • glazura de lichior de oua Dr.Oetker
  • glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caise si mascarpone:

Blatul:

Mixam albusurile bine,adaugam zaharul ,apoi galbenusurile si la final faina si omogenizam.Caisele le curatam de coaja si facem un piure din ele.Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia inauntru si apoi piureul de caise.Dam forma la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si rasturnam tortul.partea de jos va veni sus pentru acolo avem piureul de caise.lasam sa se raceasca si apoi taiem blatul in doua.

Crema: Cat timp blatul este la cuptor,pregatim crema.Galbenusurile cu 4 linguri de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul.Separat hidratam gelatina cu 50 ml apa rece.Cand galbenusurile sunt gata,le lasam 10 min sa  se racoreasca si apoi adaugam gelatina si omogenizam.Intre timp batem bine smantana de frisca cu smantana groasa,adaugam pliculetele de zahar vanilat,apoi intaritorul de frisca si zaharul farin si mixam bine pana e intareste.Adaugam crema mascarpone si galbenusurile cu gelatina.Omogenizam si dam crema la frigider cat timp se raceste blatul.

Asamblare:

Blatul taiat in doua.Partea de jos o imbibam cu sirop de cirese amare ( puteti folosi orice fel de sirop),punem jumatate din crema,blatul doi si apoi crema.Glazuram cu cele doua glazuri in functie de imaginatie.

TIPS-URI

1

in albusuri adaugam un pic de sare

2

daca caisele sunt mai acrisoare,cand scoatem blatul presaram zahar brun cat este cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu ficatei in sos de rosii
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

RETETA RECOMANDATA
Tort cu caise, branza si caramel