Tort cu caise si mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Iun 2013 | 2156 vizualizari

 

Eu am vrut sa fie prajitura dar nu stiu cum se face ca nimeresc forma de tort..E clar ca-mi plac formele mai rotunjoare nu colturoase.....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 8 albusuri
  • 5 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 500 g caise coapte

Crema

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pt.frisca
  • 100 ml smantana foarte groasa
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat burbon
  • 1 plic zahar vanila
  • 15 g gelatina
  • 2 pliculete intaritor frisca
  • 150 g zahar farin
  • sirop de cirese amare

Glazura

  • glazura de lichior de oua Dr.Oetker
  • glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu caise si mascarpone:

Blatul:


Mixam albusurile bine,adaugam zaharul ,apoi galbenusurile si la final faina si omogenizam.Caisele le curatam de coaja si facem un piure din ele.Tapetam forma de tort cu hartie de copt turnam compozitia inauntru si apoi piureul de caise.Dam forma la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem forma din cuptor si rasturnam tortul.partea de jos va veni sus pentru acolo avem piureul de caise.lasam sa se raceasca si apoi taiem blatul in doua.


Crema: Cat timp blatul este la cuptor,pregatim crema.Galbenusurile cu 4 linguri de zahar pe baie de abur pana se topeste zaharul.Separat hidratam gelatina cu 50 ml apa rece.Cand galbenusurile sunt gata,le lasam 10 min sa se racoreasca si apoi adaugam gelatina si omogenizam.Intre timp batem bine smantana de frisca cu smantana groasa,adaugam pliculetele de zahar vanilat,apoi intaritorul de frisca si zaharul farin si mixam bine pana e intareste.Adaugam crema mascarpone si galbenusurile cu gelatina.Omogenizam si dam crema la frigider cat timp se raceste blatul.


Asamblare:


Blatul taiat in doua.Partea de jos o imbibam cu sirop de cirese amare ( puteti folosi orice fel de sirop),punem jumatate din crema,blatul doi si apoi crema.Glazuram cu cele doua glazuri in functie de imaginatie.

 

TIPS-URI

1

in albusuri adaugam un pic de sare

2

daca caisele sunt mai acrisoare,cand scoatem blatul presaram zahar brun cat este cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

11.06.2013, 12:11

Cat de bun. Un deliciu

gaby_gabytza 1

11.06.2013, 14:15

super

Sim0na 1

12.06.2013, 13:50

Ce bunatate de tort!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructe de pădure- La mulţi ani Mama!!!!