Prajitura cu nuci, scortisoara si zahar brun

de Moni_alex in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 1662 vizualizari

 

O prajitura rapida cu un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 220 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g smantana cu 10% grasime
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 340 g faina alba
  • 200 g zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, scortisoara si zahar brun:

Se amesteca 300 g faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Se mixeaza 150 g de unt moale cu zaharul si esenta de vanilie.

Se adauga ouale pe rand unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare pana se incorporeaza bine in compozitie.Dupa ce s-au adaugat ouale se adauga 1/3 din smantana si se amesteca bine, apoi se4 adauga 1/3 din faina si se continua cu smantana si faina pana la incorporarea intregii cantitati.

Dupa ultima parte de faina se mai amesteca foarte putin cu mixerul.

Se pregateste umplutura: se amesteca 40 g faina, zaharul brun si scortisoara, se adauga 50 g unt si se amesteca cu o lingura de lemn sau cu mana apoi se adauga nucile taiate bucatele mai mari.Se amesteca bine toate ingredientele.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 20/35 cm iar peretii se ung cu unt.Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se niveleaza cu o lingura apoi se presara jumatate din umplutura pe intrega suprafata.

Se pune a doua jumatate de aluat si deasupra ultima parte de umplutura.

Se baga la cuptorul preincalzit si se coace la 180 grade Celsius pentru aprox 40-45 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se portioneaza si se serveste calda sau rece presarata cu zahar pudra.

POFTA BUNA!

 

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, scortisoara si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.06.2015, 20:52

Ce prajitura buna!

mirela0911 1

21.06.2015, 15:54

Buna prajitura!

Moni_alex 1

21.06.2015, 16:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gutui coapte