Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza

de ala_oancea in Prajituri, 12 Noi 2009 | 14028 vizualizari

 

Dupa o reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 10 linguri ulei
  • 450 gr faina
  • 1 praj de copt
  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 150 gr nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza:

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul vanilat si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga cele 4 galbenusuri, nuca taiata marunt si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.

Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra compozitia cu orez si nuca si se coace aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Immortal09 1

31.01.2011, 17:04

Buna! Prajitura ta arata superb si imi tot doream sa o fac. Am reusit sa cumpar branzica astazi, asadar in seara asta ma apuc de prajiturit. Sper sa iasa la fel de aratoasa ca si a ta, sau daca nu, la fel de gustoasa.

Multumesc de reteta!!

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 12:02

ce prajitura buna !

babi5 1

12.08.2014, 14:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort curcubeu
  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si fructe