Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza

de ala_oancea in Prajituri, 12 Noi 2009 | 17320 vizualizari

 

Dupa o reteta din suplimentul Practic "Prajituri traditionale romanesti"

 

INGREDIENTE

  • 350 gr branza de vaci
  • 7 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 10 linguri ulei
  • 450 gr faina
  • 1 praj de copt
  • 500 ml lapte
  • 150 gr orez
  • 150 gr nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza:

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul vanilat si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga cele 4 galbenusuri, nuca taiata marunt si albusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar.
Se intinde aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Se aseaza deasupra compozitia cu orez si nuca si se coace aproximativ 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Immortal09 1

31.01.2011, 17:04

Buna! Prajitura ta arata superb si imi tot doream sa o fac. Am reusit sa cumpar branzica astazi, asadar in seara asta ma apuc de prajiturit. Sper sa iasa la fel de aratoasa ca si a ta, sau daca nu, la fel de gustoasa.

Multumesc de reteta!!

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 12:02

ce prajitura buna !

babi5 1

12.08.2014, 14:53

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si budinca de vanilie