Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 15 Iul 2014 | 9669 vizualizari

 

Astazi am implinit 3 ani de cand sunt pe bucataras.ro, 3 ani de cand am intrat in frumoasa familie a bucatarasilor! :X Va multumesc ca m-ati primit alaturi de voi si vreau sa va spun ca am avut foarte multe de invatat si o sa mai am...nu am cum sa descriu armonia de aici pentru ca nu imi gasesc cuvintele! Voi, oamenii frumosi ati facut din acest site un loc de suflet, ce creaza dependenta... cuvintele sunt de prisos! >:d< Va servesc cu o prajiturica delicioasa, o combinatie care cu siguranta vă va incanta!

 

INGREDIENTE

  • Pandispan de vanilie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura si jumatate ulei
  • 1 lingura si jumatate apa rece
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Bezea cu nuci:
  • 4 albusuri
  • 1 lingura rasa faina
  • 120 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca Dr. Oetker
  • Decor:
  • 5 patratele de ciocolata Milka cu alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.


Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.


Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.


Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.


Lasam blatul la racit si pregatim bezeaua.


Bezea cu nuci: mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Apoi adaugam putin cate putin zaharul, mixand foarte bine.


Dupa ce am terminat cu zaharul, cernem faina amestecata cu praful de copt peste albusuri, adaugam si nuca macinata iar cu o spatula omogenizam usor de jos in sus (pentru a nu scoate aerul din albusuri!)


Tapetam tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam bezeaua si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.


Crema de vanilie: intr-o cratita punem laptele la incalzit (450 ml).


Intr-un bol punem galbenusurile si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam laptele si faina.


Luam cratita cu lapte de pe foc, adaugam compozitia precedenta, amestecam bine si punem din nou la fiert. Amestecam continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.


Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci, apoi o lasam sa se raceasca.


Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.


Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.


Asamblare: asezam pandispanul pe o tava, punem jumatate din cantitatea de crema, punem bezeaua, crema ramasa si decoram cu ciocolata rasa.


Dam la frigider peste noapte.


A doua zi portionam si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Aveti grija cu bezeaua, o fractiune de secunda si se poate arde.

2

Mie mi-a fost frica sa desprind bezeaua (pentru a nu-i strica forma) asa ca am intors-o cu susul in jos si apoi am indepartat hartia de copt.

3

In locul ciocolatei puteti decora prajitura cu nuca macinata/nuca tocata caramelizata.

4

Tava folosita de mine are dimensiunea de 21/32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

Bya Ralu 1

27.07.2014, 22:19

arata excelent

Angelina_Elena 1

27.07.2014, 22:59

Laura

Angelina_Elena 1

27.07.2014, 23:00

Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici