Prajitura cu pepene galben

de Xandrinne in Prajituri, 11 Aug 2011 | 8648 vizualizari

 

Mi-am zis, de ce nu? Nu sunt un mare fan al pepenelui galben, mai mult imi place cel rosu. Ii recunosc insa parfumul deosebit si mananc din cand in cand si asa ceva.
De la piata am venit cu ideea in cap si am decupat un pepenas in viteza, special pentru prajitura cu pepene galben :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa pepene galben
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • un praf sare; vanilie
  • 1/2 cana ulei
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 400-450 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pepene galben:

Prajitura cu pepene galben se prepara foarte usor si rapid.


Mai intai am blenduit pulpa de pepene.



Ouale le-am mixat cu zaharul, cu sarea si vanilia, bine, pana si-au schimbat (ouale) culoarea si si-au marit volumul. Am incorporat, pe rand, pulpa de fruct, uleiul si la urma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am omogenizat compozitia si am turnat aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.


Am ornat cu felii de caisa si de pepene galben (pudrate cu putina faina; eu le-am lasat un pic pe prosop de hartie care a "tras" toata zeama).



Am copt prajitura cca 35 de minute, in cuptorul preincalzit, la 170 de grade. Verificam cu scobitoarea.



Prajitura cu pepene galben am pudrat-o cu zahar praf.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

DIANA B 1

12.08.2011, 11:52

DAr ma bag la o felita , daca faci si cu rosu ... ma intelegi Alex , daca nu esti nici tu fan pepene galben

mirela0911 1

12.08.2011, 12:38

excelenta trebuie sa fie

vergi 1

14.08.2011, 22:49

pufoasa,aspectuoasa,dar nici eu nu-s fan pepene galben

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "magica"