Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca

de T I M E A in Prajituri, 16 Dec 2012 | 2176 vizualizari

 

O noua forma, o noua prajitura. Am probat noua mea tava de silicon sub forma de floare, facand ceva foarte simplu si bun pentru dimineata la cafea. Da, o sa ziceti ca fac cam multe deserturi care merg dimineata la cafea, dar pentru mine asta inseamna micul dejun perfect :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 50 gr ciocolata rasa

Glazura:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri nuca macinata
  • cateva bucati mici de nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam si ciocolata rasa.


Turnam compozitia in forma unsa cu putin ulei (doar la prima utilizare punem ulei, apoi se poate folosi fara nimic) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.


Scoatem din cuptor, lasam sa sa raceasca putin, apoi rasturnam blatul pe o farfurie.


Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi si ungem prajitura cu glazura calda.


Presaram deasupra nuca macinata iar pe margini asezam cate o bucatica de nuca prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

adriana65 1

17.12.2012, 14:07

ce bine arata "floricica"

T I M E A 1

17.12.2012, 14:43

Deyutky , Sidy , Geanina , Mamaieelena, Adriana ma bucur ca va place

T I M E A 1

17.12.2012, 14:43

Mihaela impart cu altii asta e secretul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu fructe confiate si scortisoara