Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca

de T I M E A in Prajituri, 16 Dec 2012 | 2331 vizualizari

 

O noua forma, o noua prajitura. Am probat noua mea tava de silicon sub forma de floare, facand ceva foarte simplu si bun pentru dimineata la cafea. Da, o sa ziceti ca fac cam multe deserturi care merg dimineata la cafea, dar pentru mine asta inseamna micul dejun perfect :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 50 gr ciocolata rasa

Glazura:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri nuca macinata
  • cateva bucati mici de nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam si ciocolata rasa.


Turnam compozitia in forma unsa cu putin ulei (doar la prima utilizare punem ulei, apoi se poate folosi fara nimic) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.


Scoatem din cuptor, lasam sa sa raceasca putin, apoi rasturnam blatul pe o farfurie.


Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi si ungem prajitura cu glazura calda.


Presaram deasupra nuca macinata iar pe margini asezam cate o bucatica de nuca prajita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (69)

adriana65 1

17.12.2012, 14:07

ce bine arata "floricica"

T I M E A 1

17.12.2012, 14:43

Deyutky , Sidy , Geanina , Mamaieelena, Adriana ma bucur ca va place

T I M E A 1

17.12.2012, 14:43

Mihaela impart cu altii asta e secretul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire