Prajitura cu pere

de mirela0911 in Prajituri, 19 Sep 2015 | 6537 vizualizari

 

Este o prajitura perfecta pentru cafeluta de dimineata, iar pentru cei care nu beau cafea, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt este minunata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • 12 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 3 pere
  • 50 g fulgi migdale
  • 1 lg zahar brun
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Perele se spala, se curata de coaja si se taie feliute mai subtiri. Se aseaza deasupra blatului iar apoi se presara fulgi de migdale. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara zaharul brun deasupra, asa fierbinte cum e. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul iese putin mai gros, daca preferati altfel, adaugati mai putina faina si un pic mai mult lapte.

2

In loc de migdale se poate presara deasupra scortisoara macinata.

3

Tava folosita are dimensiunea de 25x38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere