Prajitura cu pere

de mirela0911 in Prajituri, 19 Sep 2015 | 1579 vizualizari

 

Este o prajitura perfecta pentru cafeluta de dimineata, iar pentru cei care nu beau cafea, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt este minunata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • 12 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 3 pere
  • 50 g fulgi migdale
  • 1 lg zahar brun
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Perele se spala, se curata de coaja si se taie feliute mai subtiri. Se aseaza deasupra blatului iar apoi se presara fulgi de migdale. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara zaharul brun deasupra, asa fierbinte cum e. Se lasa la racit, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul iese putin mai gros, daca preferati altfel, adaugati mai putina faina si un pic mai mult lapte.

2

In loc de migdale se poate presara deasupra scortisoara macinata.

3

Tava folosita are dimensiunea de 25x38 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere-0
Prajitura cu pere-1
Prajitura cu pere-2
Prajitura cu pere-3
Prajitura cu pere-4
Prajitura cu pere-5
Prajitura cu pere-6
Prajitura cu pere-7
Prajitura cu pere-8
Prajitura cu pere-9
Prajitura cu pere-10

COMENTARII (24)

Anett

Anett 1

20.09.2015, 13:03

delicioasa!

Gicuta69

Gicuta69 1

21.09.2015, 09:05

Iau si eu una la cafea!

mirela0911

mirela0911 1

21.09.2015, 11:17

Va servesc cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!