Prajitura cu dovleac si nuca de cocos

de merisor in Prajituri, 2 Noi 2016 | 1341 vizualizari

 

Ne plac deserturile cu dovleac  plăcintar, începând de la plăcinte, clătite, sau diverse checuri.
Ies aromate și frumos colorate, iar dacă mai folosim și alte ingrediente, cum ar fi nuca sau nuca de cocos, deliciul este maxim.
Am avut un dovleac destul de măricel așa că am preparat cu jumătate din el o plăcintă clasică, iar cu cealalta jumătate, această delicioasă prăjitură cu dovleac și nucă de cocos.
Pot să vă spun că a dispărut rapid din tavă, doar ce am salvat câteva porții pentru poze.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă medii
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 125 ml ulei de măsline
  • 125 g făină
  • 50 g pesmet
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac si nuca de cocos:

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.


Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.


Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.


Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.


Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.


Adăugăm, apoi, pe rînd: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.


Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decăt la un chec obișnuit.


Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.


De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.


Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.


Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.


Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.


O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.


Să vă fie de folos!



 

TIPS-URI

1

Nuca de cocos poate fi înlocuită cu nucă obișnuită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

06.11.2016, 21:00

super

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:38

Grea dilema . Imi place cocosul si nu prea suport dovleacul . in care parte sa musc ? ))

-Licurici- 1

12.11.2016, 08:55

Perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac