Prăjitură televizor

de Bunica in Prajituri, 13 Iul 2009 | 23527 vizualizari

 

Vă mai amintiţi de prăjiturile cu foi coapte pe dosul tăvii?

 

INGREDIENTE

       Blatul 1
  • 500 g. făină
  • 1 ou
  • 5 linguri lapte călduţ
  • 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet de unt sau margarină
       Blatul 2
  • 4 ouă  
  • 5 linguriţe de apă
  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • zahăr vanilat
        Crema
  • 300 g. zahăr
  • 300 ml. lapte
  • 2 linguri de faină
  • coajă de lămâie rasă
  • vanilie
  • 1 pachet unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură televizor:

Blatul1

Se frământă toate ingredientele, se imparte compoziţia in două , se  întind 2 foi si se coc pe rând pe dosul tăvii.Tava trebuie să fie unsă si înfăinată. Blatul este copt când se rumeneşte uşor.

Blatul 2

4 albuşuri bătute spumă peste care se adaugă 5 linguri de apă treptat, 8 linguri de zahăr şi 8 linguri de făină.arome.

Se coace în aceeasi tavă pe dosul căreia s-au copt foile. Se unge tava, se tapeteaza cu hartie de copt, se toarna blatul in tava si se da la cuptor. Este copt cand nu se mai ia pe scobitoare.

Crema:

Se fierb la bain-marie laptele cu zaharul si faina. Cand s-a ingrosat crema (trebuie sa ramana o dunga cand dai cu lingura prin ea), se adauga zeama de la o lamaie, untul, zaharul vanilat.In crema se pot pune si nuci pisate.

Se pune o foaie cu cacao, se unge cu crema, apoi blatul 2 ,se unge cu crema si la final cealalta foaie cu cacao.

Se pudreaza sau se orneaza cu orice glazura vrei.

Se lasa 24 ore la frigider si apoi se taie. 

TIPS-URI

1

Este putin mai migaloasa , dar va spun eu ca merita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură televizor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose "Brownie Cappucino"