Rulada cu crema caramel si banana

de katty in Prajituri, 4 Ian 2015 | 4498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina
  • crema:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 100 gr unt
  • 2 banane
  • nuca macinata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema caramel si banana:

Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptor pana se rumeste usor . Scatem rulada din cuptor cand este gata, o rasturnam pe o alta hartie de copt sau prosop curat si o rulam strans .O lasam pana se raceste.

Pentru crema amestecam bine intr-un castron ouale cu jumatate de cana de zahar pana isi dubleaza volumul si ouale se albesc . Cealalta jumatate de cana de zahar o punem la caramelizat intr-o craticioara cu fundul dublu la foc mic. Cand a capatat o culoare frumoasa , galben-auriu adaugam nucile si amestecam. Dam jos  de pe foc craticioara , turnam ouale si amestecam energic pana la omogenizare. Punem craticioara inapoi pe foc, punem untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet. Dam craticioara jos si continuam sa amestecam pana crema se raceste.

Derulam foaia de rulada, intindem 3/4 din crema si punem 2 banane la capatul din care incepem rularea . Rulam strans  cu ajutorul hartiei de copt si lasam rulada la frigider30 de minute. Scaotem hartia de copt, ungem rulada cu crema oprita si presaram deasupra nuca macinata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema caramel si banana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac si nuca