Desert placinta cu mere

de ramo_cata in Prajituri, 12 Oct 2009 | 92481 vizualizari

 

Este prima mea placinta cu mere si sunt tare multumita de cum mi-a iesit, plus ca am ramas fara ea intr-un timp record:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere,din propria ograda
  • 8 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Blat:  
  • 6 oua
  • o cana jumatate de zahar
  • o jumatate de cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • un pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Am curatat mere de coaja si le-am dat pe razatoarea mare, le-am calit intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara.

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul in ploaie, am mixat pana a devenit ca o bezea, am adaugat zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, exact ca la maioneza, se amesteca intr-un singur sens si cu lingura de lemn, nu trebuie sa se taie, uleiul se pune usor. Apoi le-am ametecat cu albusurile, am adaugat praful de copt, apoi faina si esenta de rom.

Am tapetat tava cu ulei si faina. Am pus in tava mai mult de jumatate din compozitia de aluat si am dat-o la cuptor cam 15 minute, cat sa prinda putin deasupra. Am adaugat merele calite, iar deasupra am pus restul de compozitie de aluat. Am lasat-o la cuptor cam 40-50 minute la foc mic. Deasupra am presarat cu zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

 Eu am pus ulei de masline ca nu am avut ulei obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ramo_cata 1

22.02.2012, 16:06

ursamihnea ..aluatul nu este tare , ca un aluat de palcinta , cat sa intinzi o foaie ..ci ca un aluat ca pentru chec... mai subtire ...

simo_brkic 1

22.02.2012, 16:23

bravooo!!si sunt convinsa ca stii reteta ,ca doar tu ai facuto

mamili 1

07.08.2015, 23:47

Draga ramo_cata mi-a iesit de nu se poate reteta.

* cu o mica modificare:
in loc de 8 am pus 6 linguri de zahar, ptr ca ar fi iesit lesios de dulce, si ai uitat sa mentionezi la ingrediente, o priza de sare in albusurile spuma.
Iar temperatura de final ptr coacere este intr-adevar 45 min. la 160°

Cu multumiri, Monica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu mere