Desert placinta cu mere

de ramo_cata in Prajituri, 12 Oct 2009 | 60331 vizualizari

 

Este prima mea placinta cu mere si sunt tare multumita de cum mi-a iesit, plus ca am ramas fara ea intr-un timp record:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere,din propria ograda
  • 8 linguri de zahar
  • scortisoara
  • Blat:  
  • 6 oua
  • o cana jumatate de zahar
  • o jumatate de cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • un pliculet zahar vanilat
  • un varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere:

Am curatat mere de coaja si le-am dat pe razatoarea mare, le-am calit intr-o cratita impreuna cu zaharul si scortisoara.


Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul in ploaie, am mixat pana a devenit ca o bezea, am adaugat zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, exact ca la maioneza, se amesteca intr-un singur sens si cu lingura de lemn, nu trebuie sa se taie, uleiul se pune usor. Apoi le-am ametecat cu albusurile, am adaugat praful de copt, apoi faina si esenta de rom.


Am tapetat tava cu ulei si faina. Am pus in tava mai mult de jumatate din compozitia de aluat si am dat-o la cuptor cam 15 minute, cat sa prinda putin deasupra. Am adaugat merele calite, iar deasupra am pus restul de compozitie de aluat. Am lasat-o la cuptor cam 40-50 minute la foc mic. Deasupra am presarat cu zahar pudra.


TIPS-URI

1

 Eu am pus ulei de masline ca nu am avut ulei obisnuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

ramo_cata 1

22.02.2012, 16:06

ursamihnea ..aluatul nu este tare , ca un aluat de palcinta , cat sa intinzi o foaie ..ci ca un aluat ca pentru chec... mai subtire ...

simo_brkic 1

22.02.2012, 16:23

bravooo!!si sunt convinsa ca stii reteta ,ca doar tu ai facuto

mamili 1

07.08.2015, 23:47

Draga ramo_cata mi-a iesit de nu se poate reteta.

* cu o mica modificare:
in loc de 8 am pus 6 linguri de zahar, ptr ca ar fi iesit lesios de dulce, si ai uitat sa mentionezi la ingrediente, o priza de sare in albusurile spuma.
Iar temperatura de final ptr coacere este intr-adevar 45 min. la 160°

Cu multumiri, Monica

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu legume si sos de rosii

de oanapl 6

ieri la 22:35

Bezele

ieri la 22:25

Turte cu faina neagra

de Lau 9

ieri la 21:56

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si cacao