Prajitura cu pere fierte in vin

de papabundetot in Prajituri, 19 Oct 2014 | 1000 vizualizari

 

Prajiturica asta este un alt experiment culinar al meu…imi place sa fac experimente si mai putin sa gatesc retete deja gatite de alte persoane :) Fiind prin piata de dimineata,am vazut niste pere tare frumoase,aveam acasa si un vin primit de la 2 prieteni din concediul lor in Portugalia,si mi-a fost foarte usor astfel sa fac conexiunea intre pere si vin :),asa s-a nascut aceasta reteta .

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • Pentru pere:
  • 6 pere taiate bucati
  • 400 ml vin portughez ( cam tare )
  • cuisoare macinate
  • scortisoara macinata
  • anason macinat
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere fierte in vin:

Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale,le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul,scortisoara si cuisoarele macinate,am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul,si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat,apoi le-am scos si am mai lasat zeama sa fiarba pana cand a scazut mai bine de jumatate.

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat peste ele zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit complet.Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am adaugat apoi esenta de vanilie,4 linguri de faina si am amestecat totul. Am pus apoi peste galbenusuri 3-4 linguri de albusuri spuma,am omogenizat si compozitia asta am pus-o apoi peste restul de albusuri,amestecand usor pentru a nu strica spuma,si am adaugat si restul de faina cu praful de copt,amestecand usor.

Am tapetat o tava cu hartie de copt,am pus aluatul in tava si l-am dat la cuptor la foc porivit pana cand s-a copt frumos,aproape de tot,l-am scos,am adaugat deasupra perele fierte inainte in vin si racite,apoi am turnat reductia de vin cu condimente peste blat si am mai dat la cuptor inca 7 minute,apoi am lasat prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

O prajitura tare aromata,pufoasa si buna e care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu pere fierte in vin-0
Prajitura cu pere fierte in vin-1
Prajitura cu pere fierte in vin-2
Prajitura cu pere fierte in vin-3
Prajitura cu pere fierte in vin-4
Prajitura cu pere fierte in vin-5
Prajitura cu pere fierte in vin-6
Prajitura cu pere fierte in vin-7

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

19.10.2014, 21:40

Mmm, ce prajitura aromata!

Corinuta

Corinuta 1

19.10.2014, 21:46

minunata!

T I M E A

T I M E A 1

19.10.2014, 23:24

:bd

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!