Prajitura cu pere si crema cu nuci

de T I M E A in Prajituri, 7 Apr 2012 | 14374 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat: 
  • 3 oua 
  • 150 gr zahar 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 200 gr faina 
  • 100 ml ulei 
  • 300 gr pere din compot 
  • 2 linguri suc din compot 
  • 2 lingurite cacao
  • Pt crema: 
  • 200 gr unt 85% grasime 
  • 170 gr zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie Dr. Oetker 
  • 5 linguri mari de nuca macinata
  • Pt ornat:
  • 50 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si crema cu nuci:

Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. Restul amestecam cu cele 2 lingurite de cacao si turnam peste compozitia din tava formand trei fasii. Dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.

In acest timp pregatim crema astfel: mixam untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie si pe rand cele 5 linguri de nuca, mixand in continuare pana se omogenizeaza.

Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie pe o plansa si o insiropam cu sucul de la compotul de pere. Punem jumatate din crema si nivelam frumos. Asezam apoi a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema.

Pentru ornat, topim ciocolata, o punem intr-o punguta la care ii gaurim un capat si trasam dungi de-a lungul si de-a latul prajiturii, pana obtinem un gratar de ciocolata. :)

Dam prajitura la frigider timp de aprox o ora, dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si crema cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

babi5 1

17.11.2013, 12:47

Valclaudia 1

17.11.2013, 17:39

pe-asta vreau s-o incerc neaparat!

mihaelar63 1

04.09.2015, 13:12

Ce buuna !!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si ciocolata