Prajitura cu piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 19 Sep 2010 | 3951 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 375g făină
  • 200 g zahăr tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ linguriţă de sare
  • 225 unt/margarina, rece
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 5 cani cubulete sau felii de piersici (aproximativ 7 piersici, decojite)
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 60 g făină
  • 200 zahăr tos
  • ¼ linguriţă de sare
  • ½ lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

1. Se incalzeste cuptorul la 375 grade.Tapetati o tava cu hartie de copt.

2. Pentru aluat: Frecati untul taiat bucatele cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga oul si se omogenizeaza,iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in 2.O parte se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava tapetata cu hartie,iar cealalta jumatate se da la frigider.

3. Pentru umplutura:se taie piersicile cubulete (sau felii)si se pun într-un castron mare si se stropesc cu suc de lamaie. Se amestecă uşor. Într-un bol separat amesteca împreună făină, zahăr, sare, scorţişoară şi nucşoară. Se toarnă peste piersici şi se amestecă uşor.
4. Imprastie amestec de piersici în mod egal in tava.Deasupra piersicilor se pun bucatele din aluatul ramas

5. Coaceţi în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute, sau până când partea de sus este uşor maro. Se lasa sa se răcească complet înainte de a tăia în pătrate

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pasiune pentru bucatarie 1

19.09.2010, 17:52

da,e o idee

Bucataras Medi 1

19.09.2010, 20:13

mmm.........ce buna trebuie sa fie..............

nadina73 1

19.09.2010, 22:20

vreau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!