Prajitura cu piersici

de xana in Prajituri, 1 Sep 2013 | 6589 vizualizari

 

Vroiam o prajitura cu piersici si frisca, dar cum nu am avut intaritor pentru frisca a trebuit sa fac altcumva, cu biscuiti si gelatina. Poate nu e una din cele mai aspectoase dar va asigur ca e foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • putina coaja de lamaie rasa
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 4 piersici
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri margarina
  • 400 ml frisca lichida
  • 4-5 biscuiti dulci
  • 2 foi de gelatina
  • vanilie
  • un praf scortisoara
  • Caramel pentru decor(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Am inceput cu foile, mixand bine zaharul si ouale pana devin o crema albicioasa si pufoasa, apoi am adaugat praful de sare, coaja de lamaie si faina si am amestecat usor(de jos in sus) pana s-a omogenizat. In doua tavi am intins 2 foi(pe hartie de copt), una mai mica si una putin mai mare, in asa fel incat dupa ce s-au copt le-am putut taia in 3 foi egale. Le-am dar la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 5-7 minute(sau pana se rumenesc putin).


Intre timp se pune margarina si zaharul brun intr-o tigaie iar cand incepe sa se caramelizeze, se adauga 3 piersici taiate felii(una am lasat-o pentru decor) , vanilia si scortisoara. Am amestecat bine si am mai lasat cam 5 minute sa se inmoaie piersicile apoi le-am strivit cu furculita si le-am dat la frigider sa se raceasca mai repede.


Cand foile sunt gata se desprind de pe hartia de copt si se taie in trei parti egale. Marginile care raman de la foi, impreuna cu biscuitii se macina. Foile de gelatina se pun in apa rece 2-3 minute iar apoi se topesc la microunde(timp de 8-9 secunde).


Dupa ce am batut frisca(sau macar am incercat, tot lichida mi-a ramas, cumparasem de la alta marca) am adaugat biscuitii si piersicile si am amestecat, apoi a urmat si gelatina. Am pus crema in congelator pentru 15 minute.


Dupa acest timp a urmat asamblarea: crema impartita in 3 se imparte pe foi, apoi se decoreaza cu 1 piersica taiata cubulete si caramel.


Se poate servi imediat dar e mai buna dupa ce sta putin la frigider.

 

TIPS-URI

1

Daca frisca e tare, nu mai este nevoie de gelatina si biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

xana 1

02.09.2013, 23:16

Va multumesc, fetelor!

lucy2002 1

04.09.2013, 00:21

Ce bine arata !

xana 1

04.09.2013, 01:15

Lucy, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si piersici