Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 11 Oct 2014 | 12001 vizualizari

 

O prajitura aromata, insiropata cu cafea si o crema delicioasa, spumoasa...Ce altceva iti poti dori intr-o zi rece de toamna? Eu zic ca aceasta prajitura este perfecta :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 150 unt 65 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 40 gr ciocolata pentru decor
  • 1 cana cu cafea preparata, rece
  • 12 piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie:

Blatul:

Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc.

Adaugam uleiul, laptele si praful de copt.

La final incorporam faina, cappucino si cacaoa.


Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pentru 10-12 minute.

Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si 5-6 linguri de lapte.

Punem restul de lapte intr-o cratita la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.

O tragem de pe foc, o lasam sa se raceasca.

Mixam untul spuma cu zaharul pudra, incorporam crema rece lingura cu lingura, iar la final extractul de vanilie.


Blatul il intepam cu o furculita si il insiropam cu putina cafea.

Punem cam jumatate din crema peste blat, o nivelam.

Piscoturile le inmuiem in cafea, apoi le rupem bucatele si le asezam peste crema.

Venim cu restul de crema deasupra, usor. Cu un curatitor de legume facem carlionti din ciocolata pe care ii presaram deasupra.


Dam prajitura la rece 2-3 ore apoi servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Rocsi 1

17.12.2014, 21:56

Multumesc Geanina

Rocsi 1

17.12.2014, 21:56

Pusha

Rocsi 1

17.12.2014, 21:56

Liliana multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz