Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 11 Oct 2014 | 20926 vizualizari

 

O prajitura aromata, insiropata cu cafea si o crema delicioasa, spumoasa...Ce altceva iti poti dori intr-o zi rece de toamna? Eu zic ca aceasta prajitura este perfecta :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura cappucino
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 150 unt 65 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 40 gr ciocolata pentru decor
  • 1 cana cu cafea preparata, rece
  • 12 piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie:

Blatul:
Mixam albusurile spuma cu zaharul pana se intaresc.
Adaugam uleiul, laptele si praful de copt.
La final incorporam faina, cappucino si cacaoa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si 5-6 linguri de lapte.
Punem restul de lapte intr-o cratita la fiert, cand da in clocot turnam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc, o lasam sa se raceasca.
Mixam untul spuma cu zaharul pudra, incorporam crema rece lingura cu lingura, iar la final extractul de vanilie.

Blatul il intepam cu o furculita si il insiropam cu putina cafea.
Punem cam jumatate din crema peste blat, o nivelam.
Piscoturile le inmuiem in cafea, apoi le rupem bucatele si le asezam peste crema.
Venim cu restul de crema deasupra, usor. Cu un curatitor de legume facem carlionti din ciocolata pe care ii presaram deasupra.

Dam prajitura la rece 2-3 ore apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Rocsi 1

17.12.2014, 21:56

Multumesc Geanina

Rocsi 1

17.12.2014, 21:56

Pusha

Rocsi 1

17.12.2014, 21:56

Liliana multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita