Prajitura cu portocale si cocos

de Bucataras in Dulciuri, 4 Apr 2009 | 24901 vizualizari

 

O prajitura trimisa pe bucataras@yahoo.com de Valentina tocmai de la Cluj

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de biscuiti:
  • 300 g biscuiti dulci
  • 80-100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml zeama de portocala
  • 2 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale si cocos:

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi.

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se baga in cuptor pentru 25-30 minute. Cocosul de deasupra trebuie sa fie putin prajit.

Ornarea prajiturii:

-2 albusuri se bat cu 50 g zahar pana se intareste spuma, apoi se pune pe baie de aburi. Se bate in continuare pana se intaresc bine.

Se pune peste prajitura, apoi se pun deasupra fulgi de cocos si se ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

naomy 1

19.03.2012, 12:19

Ce pufoasa arata ,trebuie sa fie buna si araomata

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:20

monik80 1

09.03.2015, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Rumba