Prajitura cu portocale si cocos

de Bucataras in Dulciuri, 4 Apr 2009 | 25104 vizualizari

 

O prajitura trimisa pe bucataras@yahoo.com de Valentina tocmai de la Cluj

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de biscuiti:
  • 300 g biscuiti dulci
  • 80-100 g unt topit
  • Pentru crema:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml zeama de portocala
  • 2 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale si cocos:

Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi.

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se baga in cuptor pentru 25-30 minute. Cocosul de deasupra trebuie sa fie putin prajit.

Ornarea prajiturii:

-2 albusuri se bat cu 50 g zahar pana se intareste spuma, apoi se pune pe baie de aburi. Se bate in continuare pana se intaresc bine.

Se pune peste prajitura, apoi se pun deasupra fulgi de cocos si se ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

naomy 1

19.03.2012, 12:19

Ce pufoasa arata ,trebuie sa fie buna si araomata

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:20

monik80 1

09.03.2015, 20:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema de lapte