Desert prajitura cu prune

de Ina in Prajituri, 12 Sep 2016 | 29065 vizualizari

 

Cu frisca sau simpla, este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 20-30 prune coapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 g unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • un plic praf de copt
  • sare

Optional :

  • frisca pentru decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune:

Spalam prunele si le desfacem, indepartand samburii. Asezam un strat consistent de jumatati de prune pe fundul unei tavi, apoi presaram uniform 6-7 linguri cu zahar si bucatele de unt.

Dam  tava in cuptorul preincalzit, pentru 20 minute, pana cand prunele se vor inmuia usor si-si vor lasa mult sirop. 

Fara sa inlaturam siropul turnam peste prunele fierbinti un aluat de pandispan obtinut astfel: batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt. 

Punem tava in cuptorul incins pentru inca 30 minute (cand aluatul este rumen si se desprinde usor de marginile tavii, este gata).

Rasturnam prajitura pe o alta tava, astfel incat stratul de prune sa fie deasupra, iar siropul va inmuia partial blatul.

Daca aveti rabdare sa dati prajitura cateva ore la frigider, veti avea un desert racoritor, delicios.

Se poate servi cu frisca.

TIPS-URI

1

1 portie = 1 tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca