Briose cu ciocolata si mure

de epurasha2bb in Prajituri, 28 Iul 2010 | 2240 vizualizari

 

foarte pufoase si fine

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 lg faina alba de prajituri,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 5 tablete ciocolata alba,
  • 1 praf de sare,
  • 2 linguri de zahar alb,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 pliculet ceai de iasomie.
  • Pt.ornament :
  • 4 tablete de ciocolata alba,
  • 1 lingurita de razatura de nuca de cocos,
  • 3 linguri mure.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciocolata si mure:

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de sus in jos pana se omogenizeaza complet.Apoi amestecam faina cu praful de copt.Adaugam si ciocolata alba topita la bain marie cand s-a racit la temperatura camerei si o amestecam cu ouale batute si o lingura de frisca.Incorporam si acest amestec in compozitie in ploaie si amestecand tot asa de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.Se picura o fiola de esenta de vanilie.


Se ung cu unt formele de briose si se toarna compozitia.Se introduce la cuptorul preincins si se lasa la foc mediu cam 25 -30 de minute.Se scot si se lasa sa se raceasca putin.Se stropesc putin (doar pulverizam fin ) cu ceai de iasomie.


Apoi se orneaza cu un amestec de ciocolata alba razuita si nuca de cocos ,pe margine se aseaza murele din belsug si apoi se picura cu putin sirop de dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ela 1

28.07.2010, 20:26

Julie 1

28.07.2010, 22:30

5 furcu!

Laly 1

29.07.2010, 14:18

Ce bine arata Epurash

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu menta si mascarpone