Prajitura cu prune Panacris

de Panacris in Prajituri, 21 Aug 2012 | 4306 vizualizari

 

O prajitura ieftina, rapida, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 21 de linguri,
  • lapte grasime 1,5% 21 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 21 de linguri,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • scortisoara,
  • faina alba de grau 500 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune Panacris:

Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecandu/se usor pana se inglobeaza in aluat. Alautul obtinut se toarna intr-o tava mai inalta, tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza rapid prunele, ca a nu se afunde in aluat, si se introduce tava in cuptor, la copt ptr cca. 15 minute la foc iute, apoi cca. 15 minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf vanilinat. Merge bine cu ceaiuls au cafeaua de dupa-amiaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune Panacris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si cocos