Prajitura cu prune Panacris

de Panacris in Prajituri, 21 Aug 2012 | 3832 vizualizari

 

O prajitura ieftina, rapida, delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 21 de linguri,
  • lapte grasime 1,5% 21 de linguri,
  • ulei de floarea soarelui 21 de linguri,
  • sare iodata 1 praf,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • scortisoara,
  • faina alba de grau 500 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune Panacris:

Prunele se desfac in doua, se presara 1 plic de zahar vanilinat si scoarisoara si se lasa la odhina. Ouale se bat energic cu zaharul tos, zaharul vanilinat, apoi se adauga uleiul, amestecandu-se continuu, de asemenea laptele. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecandu/se usor pana se inglobeaza in aluat. Alautul obtinut se toarna intr-o tava mai inalta, tapetata cu foaie de pergament. Se aseaza rapid prunele, ca a nu se afunde in aluat, si se introduce tava in cuptor, la copt ptr cca. 15 minute la foc iute, apoi cca. 15 minute la foc mediu.

Dupa ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar praf vanilinat. Merge bine cu ceaiuls au cafeaua de dupa-amiaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune Panacris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu firmituri, gem si prune