Prajitura cu prune si bezea

de marieta in Prajituri, 19 Sep 2011 | 6331 vizualizari

 

tot de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 albusuri,
  • 7 galbenusuri,
  • 6 linguri fructoza,
  • 100g unt topit,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja de lamaie si esenta de lamaie,
  • 100ml iaurt gras,
  • un praf de sare,
  • 9 linguri de faina.
  • 1kg prune desfacute in jumatati,
  • 4 albusuri,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura de suc de lamaie
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de lamaie cateva picaturi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata cu hartia de copt, apoi se aseaza jumatatile de prune si se da la cuptor la foc mare, care dupa 10 minute se face mijlociu.


Intre timp se bat cele 4 albusuri spuma tare, se adauga fructoza tot cate o lingura mixand intruna, apoi vanilia si la urma lingura de zeama de lamaie. Se bate pana s-a topit de tot fructoza.


Se probeaza prajitura daca s-a copt si se pune deasupra bezeaua si se mai da la cuptor la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua deasupra.


Rece se taie in bucati cu cutitul udat in apa rece. Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:41

f buna si aspectoasa

marieta 1

20.09.2011, 22:46

i tie ainutzica!! multumesc mamaieelena!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:49

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu fructe