Prajitura cu prune si bezea

de marieta in Prajituri, 19 Sep 2011 | 7355 vizualizari

 

tot de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 albusuri,
  • 7 galbenusuri,
  • 6 linguri fructoza,
  • 100g unt topit,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja de lamaie si esenta de lamaie,
  • 100ml iaurt gras,
  • un praf de sare,
  • 9 linguri de faina.
  • 1kg prune desfacute in jumatati,
  • 4 albusuri,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura de suc de lamaie
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de lamaie cateva picaturi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata cu hartia de copt, apoi se aseaza jumatatile de prune si se da la cuptor la foc mare, care dupa 10 minute se face mijlociu.


Intre timp se bat cele 4 albusuri spuma tare, se adauga fructoza tot cate o lingura mixand intruna, apoi vanilia si la urma lingura de zeama de lamaie. Se bate pana s-a topit de tot fructoza.


Se probeaza prajitura daca s-a copt si se pune deasupra bezeaua si se mai da la cuptor la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua deasupra.


Rece se taie in bucati cu cutitul udat in apa rece. Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:41

f buna si aspectoasa

marieta 1

20.09.2011, 22:46

i tie ainutzica!! multumesc mamaieelena!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:49

super buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă in varianta mea