Prajitura cu prune si bezea

de marieta in Prajituri, 19 Sep 2011 | 9690 vizualizari

 

tot de sezon

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 albusuri,
  • 7 galbenusuri,
  • 6 linguri fructoza,
  • 100g unt topit,
  • 1 praf de copt,
  • 1 vanilie,
  • coaja de lamaie si esenta de lamaie,
  • 100ml iaurt gras,
  • un praf de sare,
  • 9 linguri de faina.
  • 1kg prune desfacute in jumatati,
  • 4 albusuri,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura de suc de lamaie
  • un plic zahar vanilat,
  • esenta de lamaie cateva picaturi.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat galbenusurile se freaca bine cu fructoza ,praful de copt, vanilia si lamaia, apoi se pune untul topit dar rece, si iaurtul. Se pune amestecul peste albusuri, se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu telul. Se toarna in tava tapetata cu hartia de copt, apoi se aseaza jumatatile de prune si se da la cuptor la foc mare, care dupa 10 minute se face mijlociu.

Intre timp se bat cele 4 albusuri spuma tare, se adauga fructoza tot cate o lingura mixand intruna, apoi vanilia si la urma lingura de zeama de lamaie. Se bate pana s-a topit de tot fructoza.

Se probeaza prajitura daca s-a copt si se pune deasupra bezeaua si se mai da la cuptor la foc mic pana se rumeneste un pic bezeaua deasupra.

Rece se taie in bucati cu cutitul udat in apa rece. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu mascarpone