Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se face din faina,unt,1 pachet de zahar vanilat,un ou si 100 gr de zahar un aluat,care se imparte in doua.O parte din aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala apoi asezam foaia de aluat in forma tapetata cu putin unt si faina si o intepam din loc in loc cu o furculita.Se baga forma la frigider si restul de aluat. Se spala prunele, se taie in jumatati si se scot samburii.
Intr-o bol se pune: mascarpone,3 oua,zaharul vanilat,crema de branza fina,zeama de lamaie si plicul de budinca,se amesteca toate ingredientele cu un mixer pentru cca 2-3 min. Se scoate forma de tort din frigider si se unge foaia cu cele 3 linguri de gem.
Turnam crema de branza si nivelam,apoi adaugam prunele. Restul de aluat se da pe razatoarea mare, peste prune.
Se baga tava in cuptorul incins la 175 C pentru cca 60 min.Dupa ce s-a copt se lasa la racit min 3 ore. Presarati cu zahăr pudră înainte de servire!
portia are cca 360 kcal
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult