Prajitura cu prune si crema de branza

de BuburuzaBubu in Prajituri, 18 Aug 2012 | 4663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O forma de tort( 26 cm Ø)
  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 pachete de zahar vanilat
  • 4 oua
  • 500 gr prune de vara
  • 175 unt(care a fost tinut la temperatura camerei 2 ore)
  • 500 gr branza proaspata de vaca
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri gem de prune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si crema de branza:

Se face din faina,unt,1 pachet de zahar vanilat,un ou si 100 gr de zahar un aluat,care se imparte in doua.O parte din aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala apoi asezam foaia de aluat in forma tapetata cu putin unt si faina si o intepam din loc in loc cu o furculita.Se baga forma la frigider si restul de aluat. Se spala prunele, se taie in jumatati si se scot samburii.

Intr-o bol se pune: mascarpone,3 oua,zaharul vanilat,crema de branza fina,zeama de lamaie si plicul de budinca,se amesteca toate ingredientele cu un mixer pentru cca 2-3 min. Se scoate forma de tort din frigider si se unge foaia cu cele 3 linguri de gem.

Turnam crema de branza si nivelam,apoi adaugam prunele. Restul de aluat se da pe razatoarea mare, peste prune.

Se baga tava in cuptorul incins la 175 C pentru cca 60 min.Dupa ce s-a copt se lasa la racit min 3 ore. Presarati cu zahăr pudră înainte de servire!

portia are cca 360 kcal

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu prune