Prajitura cu prune si crema de vanilie

de Criss in Prajituri, 11 Aug 2014 | 8345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 g zahar 
  • 250 g faina 
  • 1 praf de copt 
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri apa clocotita
  • 3 linguri ulei
  • 300 g prune
  • 1 piersica (optional)
  • 1 lingurita cacao
  • Crema: 
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat/1 pastaie de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si crema de vanilie:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie se amesteca cu cacao apoi se toarna deasupra. Se pun prunele taiate in sferturi si piersica in cubulete si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.


Crema:


Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie . Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema pana se ingroasa ca o budinca.In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste prajitura, se da la frigider o ora timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza. Pentru glazura, am topit 80 g ciocolata neagra, am adaugat doua linguri lapte , am amestecat bine apoi am turnat ciocolata intr-o punga careia i-am taiat un colt si am desenat un grilaj pe prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Xandrinne 1

28.08.2014, 09:39

DIANA B 1

22.09.2014, 10:02

Criss 1

22.09.2014, 11:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)