Desert cozonac

de laura_n in Prajituri, 26 Ian 2013 | 68234 vizualizari

 

Anul acesta, de sarbatori, am reusit sa imi bucur baietii cu niste cozonaci frumosi! Cam plini de cacao, dar asa e gustul lor :) Eu folosesc masina de aluat si astfel, stiu sigur ca ies bine, altfel nu stiu daca m-as incumeta :)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 800 gr faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte dulce
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • coaja lamaie

Umplutura:

  • 400 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar brut
  • 100 gr cacao
  • un ou pt uns
  • 200 gr rahat
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merisoare
  • coaja lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac:

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.


Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci.


Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete.


Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.


Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.


Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

loredanaaa 1

02.02.2013, 17:02

ce bine arata,asa cum imi place mie

doinadoina 1

24.04.2014, 14:00

foarte bun.

iri_iri 1

22.12.2014, 21:34

buni rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise