Fursecuri cu mere

de Criss in Prajituri, 2 Dec 2011 | 2489 vizualizari

 

Ei bine da, fursecuri cu mere (reteta OanaSim, de pe alt forum). De toate am facut cu mere, torturi,prajituri coapte si necoapte, placinte, pancakesuri si nu-mi mai amintesc cate si mai cate. Dar nu mi-am imaginat ca se pot face si fursecuri...

 

INGREDIENTE

  • -200 g unt sau margarina (am pus cremunt deci un fel de amestec)
  • -7 linguri zahar
  • -200 ml lapte
  • -1/2 lingurita bicarbonat (am pus praf de copt)
  • -1 ou
  • -1 plic zahar vanilat
  • -600 g faina  
  • Umplutura:
  • -5 mere
  • -o mana de stafide
  • -6 linguri de zahar
  • -100 g nuci tocate
  • -merisoare (am pus eu, reteta nu prevede)
  • -scortisoara
  • -3 linguri cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mere:

Margarina se topeste,se pune oul intreg,zaharul,laptele si bicarbonatul (stins cu zeama de lamaie).Faina se adauga cate putin in timp ce se amesteca cu lingura de lemn.Se framanta cu mainile.Se lasa aluatul si pregatim umplutura.


Merele se curata,se taie cuburi mici si se pun in tigaie cu zaharul, stafidele si apa.Cand s-au calit bine si nu ramane zeama,se pune scortisoara, merisoarele si nucile.


Aluatul se imparte in doua si fiecare bucata se intinde.Se pune 1/2 din umplutura si se ruleaza.Se taie de aproximativ de 2 cm. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 30-35 minute. Se scot si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

03.12.2011, 22:24

likeee

Criss 1

05.12.2011, 05:28

Merci Elena.

emigabri 1

25.01.2012, 21:58

le-am facut si le voi mai face.la copii le-a placut mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cuburi de gheata