Prajitura cu rabarbura

de LUK in Prajituri, 12 Iun 2011 | 5520 vizualizari

 

Inspirata tot de aluatul de la prajitura cu cirese al Laurei Adamache si pentru ca am gasit niste rabarbura in gradina mamei,a iesit un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • aprox.500gr de rabarbura
  • 400gr faina
  • 100ml lapte
  • 200ml ulei
  • 7 oua
  • 250gr zahar tos
  • 120gr zahar pudra
  • un praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rabarbura:

Curatam betele de rabarbura de coji si le taiem in bucati lungi de 2-3 cm.


Punem intr-un vas 3 oua intregi plus 4 galbenusuri(cu albusurile facem bezeaua).Mixam foarte bine ouale cu zaharul.Adaugam apoi uleiul,mixam 1min,punem si laptele si coaja de lamaie si amestecam bine.Amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitia de mai sus. Turnam compozitia obtinuta in tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Aranjam betele de rabarbura si coacem 40min la foc mic.Dupa 30min incepem sa pregatim bezeaua.Batem albusurile spuma tare apoi incorporam treptat zaharul pudra.


Scoatem prajitura ,punem deasupra bezeaua si mai lasam la cuptor la foc mic 10-15min.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rabarbura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

LUK 1

13.06.2011, 23:12

Mirela,Lilik,Diva,Mena,Kamy,Ionela

MotanLaOale 1

14.06.2011, 08:56

Cris2711 1

18.06.2011, 18:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere