Prajitura cu rom si visine

de miremirc in Prajituri, 1 Iul 2012 | 68013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar
  • 4 lg apa fiarta
  • 130 g faina
  • 30 g cacao
  • 2 lgt praf de copt
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 125 ml rom
  • 1 plic gelatina granule (10 g)
  • 80 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata Milka dessert
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 500 g visine din compot fara samburi
  • suc din compot pentru insiropat blatul
  • Decor :
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rom si visine:

Blat : mixam albusurile spuma , adaugam zaharul treptat, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam treptat apa fiarta, lingura cu lingura, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu grija si rasturnam intr-o forma patrata (d=20*20 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Coacem cam 15-17 minute.

Lasam blatul copt sa se raceasca in tava, apoi il scoatem.

Crema : mixam galbenusurile cu zaharul spuma (cam 5 minute), apoi adaugam treptat rom-ul. Punem craticioara pe foc mic, daca aveti o craticioara de inox cu fund dublu; daca nu, puneti craticioara pe aburi . Amestecam pana se topeste zaharul si se ingroasa putin compozitia.

Gelatina o hidratam in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, apoi o topim in crema de galbenusuri fierbinte. Lasam crema sa se raceasca, apoi o punem la frigider pentru 10 minute.

Batem smantana pentru frisca cu 80 g zahar pudra, pana se intareste. Adaugam peste ea ciocolata rasa, apoi crema de galbenusuri racita. Omogenizam bine crema.

Blatul il insiropam cu suc din compot , asezam visinele stoarse bine, iar peste ele turnam cu grija crema.   Sau putem aseza peste blatul insiropat crema, apoi deasupra visinele.

Lasam prajitura la frigider de seara pana dimineata sau cel putin 3 ore. Scoatem prajitura din forma, decoram cu frisca batuta tare si taiem in 16 bucati .

Absolut delicioasa ! Incercati-o cu incredere :)

Sursa mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rom si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

- Andreea - 1

27.09.2013, 09:41

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 10:37

ce deliciu!

maditu16 1

27.03.2023, 18:07

Pentru varianta „Adults only” putem să folosim vișine din vișinată ?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata