Prajitura cu suc de rosii

de Bianca20 in Prajituri, 4 Aug 2015 | 17329 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 lg. suc de rosii;
  • 12 lg. cu varf faina;
  • 12 lg. ulei;
  • 10 lg. zahar;
  • 1 lg. praf de copt;

Crema:

  • 150 g. unt;
  • 600 ml. lapte;
  • 6 lg. gris;
  • 4 lg. zahar;
  • o esenta de lamaie;
  • 6 lg. gem de caise, prune etc.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii:

  Foi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare parte pe fundul unei tavi dreptunghiulare  si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade. Se scot si se lasa sa se raceasca.

   CremaLaptele se pune pe foc impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca in continuu pana ce se face ca o budinca. Se opreste focul si se adauga esenta de lamaie. Se acopera cu folie alimentara direct pe suprafata cremei pentru a evita formarea unei cruste. Untul se mixeaza usor si cand crema a ajuns la temperatura camerei se adauga untul peste aceasta si se mixeaza. Se pune una dintre foi pe un platou si se acopera cu 2 linguri de gem si 1/3 din crema. Se adauga urmatoarea foaie si se continua astfel pana la ultima foaie. Se da la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita