Prajitura cu suc de rosii ( de post)

de Gicuta in Mancaruri de post, 26 Mar 2015 | 14009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 10 lg suc de rosii
  • 10 lg ulei
  • 10 lg zahar
  • 700g faina(aproximativ)
  • 1 plic amoniac (se stinge in otet)
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema :
  • 800 ml lapte de soia
  • 9 lg gris
  • 150 g zahar
  • un pachet de margarina
  • esenta vanilie
  • 400 g gem de prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii ( de post):


Mod de preparare aluat:

Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile  de aluat se intind foi pe care le coacem pe dosul tavii (30x20 cm) tapetata  cu faina. Se coc cam 12-15 minute in cuptorul deja incalzit.

Mod de preparare crema:

Punem laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam sa fiarba.Separat se mixeaza margarina. Adaugam peste margarina grisul racit, esenta de vanilie ,si mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa. 

Asamblare :

Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si gemul de prune. Peste a treia foaie adaugam restul de crema, dupa care se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie. Se acopera cu folie si se da la frigider. Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Un deliciu de post..