Prajitura cu urda

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 6628 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluat:
  • 150gunt sau margarina;
  • 300g zahar,
  • 3 oua;
  • 250ml lapte;
  • 5linguri de apa;
  • 1 praf de copt;
  • zahar vanilat;
  • 400g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru umplutura:
  • 500g urda proaspata;
  • 150g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1/2 fiola esenta de vanilie;
  • 3 oua;
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Din toate ingredientele pentru aluat, mai putin albusurile pe care le vom mixa bine si le vom folosi mai la urma, se formeaza un aluat mai moale.Din acest aluat oprim 3 linguri intr-un castronel iar restul il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Urda o amestecam bine cu zaharul,apoi adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat,coaja rasa de la lamaie si albusurile mixate bine.Aceasta umplutura se toarna peste aluatul din tava iar deasupra punem spuma ramasa de la cele trei galbenusuri folosite pentru aluat,amestecata cu cele trei linguri de aluat oprit in castronel.


Se niveleaza frumos si dam tava la cuptor unde vom coace prajitura cca.40-50min.la 180 grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mena29 1

18.10.2010, 08:30

Nadina,sambata a venit Oana acasa si m-am invartit tot in jurul ei

Cris2711 1

18.12.2010, 16:58

mena29 1

26.12.2010, 16:52

Vrei sa-ti fac,hai la mine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere de albine