Prajitura cu urda

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 5957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluat:
  • 150gunt sau margarina;
  • 300g zahar,
  • 3 oua;
  • 250ml lapte;
  • 5linguri de apa;
  • 1 praf de copt;
  • zahar vanilat;
  • 400g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru umplutura:
  • 500g urda proaspata;
  • 150g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1/2 fiola esenta de vanilie;
  • 3 oua;
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Din toate ingredientele pentru aluat, mai putin albusurile pe care le vom mixa bine si le vom folosi mai la urma, se formeaza un aluat  mai moale.Din acest aluat oprim 3 linguri intr-un castronel iar restul il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Urda o amestecam bine cu zaharul,apoi adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat,coaja rasa de la lamaie si albusurile mixate bine.Aceasta umplutura se toarna peste aluatul din tava iar deasupra punem spuma ramasa de la cele trei galbenusuri folosite pentru aluat,amestecata cu cele trei linguri de aluat oprit in castronel.

Se niveleaza frumos si dam tava la cuptor unde vom coace prajitura cca.40-50min.la 180 grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

18.10.2010, 08:30

Nadina,sambata a venit Oana acasa si m-am invartit tot in jurul ei

Cris2711 1

18.12.2010, 16:58

mena29 1

26.12.2010, 16:52

Vrei sa-ti fac,hai la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V