Prajitura cu urda

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 6261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluat:
  • 150gunt sau margarina;
  • 300g zahar,
  • 3 oua;
  • 250ml lapte;
  • 5linguri de apa;
  • 1 praf de copt;
  • zahar vanilat;
  • 400g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru umplutura:
  • 500g urda proaspata;
  • 150g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1/2 fiola esenta de vanilie;
  • 3 oua;
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Din toate ingredientele pentru aluat, mai putin albusurile pe care le vom mixa bine si le vom folosi mai la urma, se formeaza un aluat mai moale.Din acest aluat oprim 3 linguri intr-un castronel iar restul il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


Urda o amestecam bine cu zaharul,apoi adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat,coaja rasa de la lamaie si albusurile mixate bine.Aceasta umplutura se toarna peste aluatul din tava iar deasupra punem spuma ramasa de la cele trei galbenusuri folosite pentru aluat,amestecata cu cele trei linguri de aluat oprit in castronel.


Se niveleaza frumos si dam tava la cuptor unde vom coace prajitura cca.40-50min.la 180 grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mena29 1

18.10.2010, 08:30

Nadina,sambata a venit Oana acasa si m-am invartit tot in jurul ei

Cris2711 1

18.12.2010, 16:58

mena29 1

26.12.2010, 16:52

Vrei sa-ti fac,hai la mine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lipie cu legume
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi

de xana 5

ieri la 16:02

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

de Oana 9

ieri la 14:00

Napolitane de post

de xana 5

ieri la 13:15

Tarta cu ciocolata si blat din granola

ieri la 10:15

Tortulet de biscuiti

de GeorgiG 5

pe 20.02 la 21:59

RETETA RECOMANDATA
Regina de ciocolata