Prajitura cu urda

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Oct 2012 | 27572 vizualizari

 

Am combinat doua retete si a iesit o bunaciune! La aspect lasa de dorit ca mi-a dat pe dinafara si a curs pana s-a copt, dar am carpit-o si a iesit bine pana la sfarsit!

 

INGREDIENTE

  • Prntru blat
  • 200g piscoturi
  • 130g unt topit
  • 25g cacao
  • Pentru crema
  • 500g urda
  • 250ml smantana
  • 250ml frisca lichida
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic Creme Ole de vanilie
  • 2 linguri amidon
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Piscoturile se sfarama in robot si se pun intr-un castron si se amesteca cu cacaoa.


Se toarna untul topit si se amesteca bine sa se absoarba tot untul.


Se obtine un amestec nelegat dar care presat se compacteaza.


Compazitia o punem intr-o tava (diametrul 24 cm) cu inel detasabil.


Se niveleaza pe toata suprafata si se preseaza cu fundul unui pahar pana devine ca un blat uniform.


Se introduce in frigider pana facem crema.


Punem in robot urda cu zaharul si zaharul vanilat si se amesteca bine.


Se adauga smantana si ouale si se omogenizeaza.


Se adauga frisca lichida si se omogenizeaza pana devine o crema.


Se adauga creme ole si amidonul si se amesteca bine.


Se scoate forma din frigider si turnam crema peste blat. (as recomanda o tava cu diametrul mai mare sau crema mai putina. Mie mi-a dat pe afara de cat a crescut.)


Se introduce in cuptorul preancalzit la 150 grade si se coace 1 ora si 30 minute.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit si pe urma se baga la frigider cel putin 4 ore.


Se scoate din frigider sa scoate inelul si se pudreaza cu zahar pudra.


Daca a curs pe margini am fost nevoit sa o ornez cu frisca si coicolata ca sa remediez.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

MotanLaOale 1

07.10.2012, 23:41

diaconta 1

08.10.2012, 15:07

ce fain arata io n-am vazut "carpeala",cred ca esti croitor bun

MotanLaOale 1

08.10.2012, 16:11

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy