Prajitura cu vanilie si cafea

de RuxyRux in Prajituri, 4 Noi 2013 | 3448 vizualizari

 

Nu stiu cum o sa vi se para voua aceasta prajitura de casa...insa eu va spun ca este un mareeeee deliciu...si merge de minune dimineata langa cafea :) asa ca va invit...blatul este cel de la prajitura " Rudy cu firmituri", bine insiropat cu cafea aromata, crema de vanilie este cea de cremsnit, o cunoasteti desigur, iar cea de ness....mmmmmmmm, o mare bunatate....v-am convins? :) Daca da, va astept maine la prima ora sa o savuram impreuna :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 linguri ness
  • 400 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 galbenus
  • 250 gr unt( 85%) moale dar rece( eu obisnuiesc sa il dau pe razatoare asa rece cum il scot din frigider)
  • un praf de sare

Crema de vanilie si ness:

  • 8 galbenusuri
  • 1l si jumatate de lapte
  • 50 ml lapte rece
  • 8 linguri faina
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 2 linguri ness( cu varf)

Insiropat:

  • o cana de cafea
  • esenta de rom
  • vanilie
  • zahar dupa gust( mai dulce)

Decor:

  • zahar pudra
  • cacao( sau ness)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si cafea:

Blatul dupa cum stiti deja se prepara extrem de rapid, numai ca aici e un pic mai migalos( putin, nu va speriati)...


Se amesteca ingredientele pentru blat si in doua minute obtinem firmiturile.


Intindem in tava ( cea mare de cuptor), o foaie pergament si punem jumatate din cantitate.


Cu mainile uniformizam si apasam firmiturile transformandu-le intr-o foaie. Pentru asta ne ajutam si de marginea hartiei pe care o vom intoarce usor peste marginile blatului, presand cu grija( urmariti imaginea). Gata cu foaia, o coacem la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. ( ne dam seama ca este gata cand deja se rumenesc usor marginile).


Cand este gata o scoatem cu tot cu hartie din tava. Trecem tava prin jet de apa rece, o stergem si o folosim din nou.


Punem a doua foaie de hartie pe tava si presaram al doilea rand de firmituri. Presam sa se uneasca intre ele si sa formeze blatul.


Coacem din nou pentru 20 de minute. Vom pastra de data aceasta foaia in tava, ea va fi baza prajiturii.


Lasam foile sa se raceasca.


Daca avem cremele facute inainte este mai usor, daca nu, in timp ce coacem prima foaie ne ocupam si de crema.


Punem laptele la foc impreuna cu zaharul si vanilia. Lasam sa se infierbante.


Galbenusurile le amestecam cu 50 ml lapte rece si cu cele 8 linguri de faina. Mixam bine cu un tel. Scoatem din vas o cana de lapte fierbinte si o turnam peste galbenusuri. Mixam bine cu telul si turnam compozitia peste laptele fierbinte si apoi din nou amestecam continuu pana incepe se se ingroase. Crema va sta pe foc 12 minute, in acest timp avem grija sa amestecam , sa fie focul mic si sa nu se arda. Cand este gata adaugam untul si mixam cu un tel pana se topeste. Impartim crema in doua vase. V-as sugera sa va abtineti sa gustati cremele...este posibil sa ramaneti fara ele :)))))


Intr-unul vom pune nessul si vom amesteca pana se omogenizeaza.


Preparam si cafeaua dupa gust, adaugand si aromele.


Stropim blatul din tava cu jumatate din cafea.


Punem crema de vanilie, o intindem cu o spatula si o dam la rece zece minute( eu am avut loc in congelator).


A doua foaie de blat este foarte posibil sa se desfaca ca la puzzle in bucati. Eu practic am construit-o deasupra cremei( simplu si nu va speriati ca nu se va mai cunoaste cand e gata prajitura).


Scoatem tava, punem a doua crema cea de ness, acoperim cu a doua foaie de blat.


Dam din nou la rece pentru zece minute.


Scoatem tava si stropim foaia cu cealalta jumatate de cafea ramasa( eu am pus-o lingura cu lingura peste blatul de deasupra)


Punem o folie, deasupra o greutate( la mine s-a nimerit un tocator de fructe la indemana) si apoi o dam la rece cateva ore ( cu cat sta mai mult cu atat este mai buna).


Scoatem prajitura si o decoram dupa bunul nosrtu plac, inspiratie...cu zahar pudra, cacao sau ness.( eu am ales cacao si zahar pudra)...


E ceva mmmmmmmmmm.....delicios!


 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti si nu va place cafeaua, o puteti inlocui cu ciocolata topita si cum e si normal, veti obtine o altfel de prajitura...dar tot delicioasa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

RuxyRux 1

06.11.2013, 19:43

Multumesc

susu 1

07.11.2013, 20:19

Am trecut-o la fav, pe mine m-ai convins chiar daca aspectul nu este chiar de reclama insa am si eu o prajiturica de mere cu blat de gris care la fel e nemaipomenita dar nu arata extraordinar

RuxyRux 1

07.11.2013, 20:25

Da Susu, nu este de reclama, insa gustul e chiar bun, e destul de greu sa scoti un blat perfect din aluatul de la Rudy, insa e tare gustos asa ca a meritat desigur cremele le poti alege dupa gustul tau te imbratisez

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu vanilie