Prajitura cu vanilie si ciocolata

de Ela68 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 40869 vizualizari

 

Daca va doriti un dulce super cremos, ati nimerit bine. Am dorit initial sa fac o prajitura cu mai multe straturi si am gasit la Mirela pe blog multe variante, insa Prajitura Kinder Bueno mi-a atras atentia in mod deosebit. Pe parcurs insa, realizand crema de vanilie, mi s-a parut ca a iesit putina cantitate vis-a-vis de tava pe care am folosit-o la realizarea blatului si m-am hotarat sa schimb putin reteta. Am adaugat frisca in crema de vanilie si ciocolata in crema de cacao. Rezultatul a fost spectaculos, mouth-watering cum spun americanii !

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat de nuci :

  • 8 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 1/2 linguri faina
  • 3 1/2 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 gr nuci prajite

Crema de vanilie :

  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 200 gr frisca din smantana
  • 1 lingurita gelatina

Crema de cacao si ciocolata - la jumatate din crema de vanilie de mai sus, se va adauga :

  • 60 gr ciocolata amaruie topita
  • 2 linguri de cacao

Alte doua straturi + decor :

  • 400 gr Nutella ( 1 borcan )
  • 250 gr biscuiti
  • 1/2 ciocolata alba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu vanilie si ciocolata:

1. Pentru blat, se vor bate albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana la inglobarea totala a ingredientelor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unta si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 20 de minute. Se scoate hartia de copt si cat este inca fierbinte se toarna Nutella deasupra. Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se intari.

2. Pentru crema de vanilie, mixam galbenusurile cu zaharul adaugand apoi faina si praful de budinca alternand cu laptele sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic amestecand continuu cu telul pana ce crema s-a ingrosat. Adaugam untul taiat bucatele amestecand pana la topirea acestuia. Lasam sa se raceasca complet si adaugam frisca batuta. Nu stiu daca era nevoie, insa eu am pus o lingurita de gelatina, preparata conform instructiunilor de pe pachet, ca sa fiu sigura ca obtin o crema destul de tare. Se imparte in doua.

3. Crema de ciocolata se obtine amestecand jumatate din crema de vanilie obtinuta mai sus cu doua linguri de cacao si cele 60 gr ciocolata topita.
4 Asamblare. Peste Nutella se niveleaza crema de vanilie, se aranjeaza apoi un strat de biscuiti si deasupra crema de ciocolata. Puteam orna cum ne place, eu am facut niste spirale din ciocolata alba. Obligatoriu se lasa la frigider cel putin 3-4 ore. Mie mi s-a parut mult mai buna a doua zi.

Se portioneaza la marimea dorita.

 

TIPS-URI

1

dimensiunea tavii 23x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Ela68 1

23.03.2014, 21:17

ei, nu chiar atat de mult anca

tanyapatap 1

06.06.2014, 23:28

Bya Ralu 1

02.12.2014, 22:19

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!